Най-добрите места за пътешествие през 2019

Една година и безброй възможности за пътешествия. Верни на мотото, че винаги има място за още една дестинация в албума със спомени, решихме да се допитаме до едни от най-запалените пътешественици, които познаваме, и да ви представим избора на Lonely Planet за пътешествия през 2019 г. Спряхме се на град, страна, регион и пътуване с най-нисък бюджет. Четете и пътувайте!

 

Най-добър град

Копенхаген, Дания


Може да посетите датската столица през всеки месец на годината и това винаги ще е незабравимо преживяване. Разходка из малките улички около пристанището и кокетните магазинчета за сувенири или обиколка на едни от най-впечатляващите музеи за съвременно изкуство, дворци и паркове с красиви езера са само част от нещата, които може да правите в Копенхаген. Ако пътувате с деца, непременно се отбийте в най-големия аквариум в Северна Европа „Синята планета“ и в парка „Тиволи“, който отваря за посетители през февруари. Ако предпочитате да се отдадете на кулинарни турове, помнете, че Копенхаген е интересен и със своите пазари на открито, които се организират в различни дни от седмицата в различни квартали. Там освен да си купите вкусна и прясна храна за вкъщи, може да седнете и да похапнете месо, сандвичи, картофи, традиционни ястия или просто да изпиете по бира с приятели.

 

Най-добра страна

Шри Ланка


Това е страната, която ще ви предложи невероятни културни и исторически забележителности, възможности за семейна ваканция с турове в джунглата, красиви плажове, приключения и екотуризъм. Изключителна храна и забавления. Според специалистите в туризма островната държава се възражда като топ дестинация и сега е моментът да я добавите в плановете си за пътешествия. Месеците между април и септември са най-подходящи за пътуване до източното крайбрежие на Шри Ланка. Предлагаме ви да посетите и югозападната част на острова, известна като „Царството на лъва“ – тук се намират последните запазени тропически дъждовни гори на Шри Ланка.

 

Най-добър регион

Пиемонте, Италия


През есента една от най-живописните части на Италия се облича в най-хубавата си премяна, за да посреща гости и да празнува. В северозападния край на Италия Алпите обграждат областта Пиемонте от три страни и образуват живописна местност, в която се редуват равнини, долини и хълмисти райони. На запад Пиемонте граничи с Франция, на север – с Швейцария, на изток са равнините на Ломбардия, на северозапад е Вал д’Аоста, Лигурия e на юг, а на югоизток – Емилия-Романя. В центъра на областта е долината на река По, която извира от Алпите на запад и се влива в Адриатическо море южно от Венеция. Есента е най-подходящият период за посещение на едни от най-добрите винарни, дегустация на вина, разточителни обеди с вкусна храна, подправени с бели трюфели, и дълги вечери сред прохладата на каменните селца.

 

Най-добро предложение за нискобюджетно пътешествие

По поречието на Нил

Предлагаме ви тази година да се полюлеете в Люлката на цивилизацията, да си припомните приказките за фараони, смели воини и архитекти, изпреварили времето си, като си организирате пътешествие с корабче по река Нил. Няколкодневно плаване по сините води на Нил ще ви отведе до прага на стари столици, величествени храмове, гробници и тайни, които чакат да бъдат разгадани. В рамките на няколко дни ще може да посетите Луксор и Асуан, да се потопите в атмосферата, да се любувате на залеза под палмите на някой оазис. За да организирате своето пътуване, ви съветваме да се възползвате от предложенията на проверени туристически компании заради сигурността. Когато пътувате в група или сами, организирайте пътуването си, като предварително се информирате за порядките и ограниченията в страната.

 

Предложението на travel&extreme Explorer

Азорските острови. Врата между два свята


Само на няколко часа полет със самолет се намира едно от най-красивите кътчета, на които екипът ни е бил. Остров Терсейра е част от групата Азорски острови и вторият по големина след Сао Мигел. Деветте острова са далечен архипелаг, небрежно и сякаш случайно захвърлен в средата на Атлантическия океан. Мястото, където европейците посрещат най-късно изгрева и последни изпращат лъчите дневна светлина, потъващи в блажената прегръдка на океана.

Деветте вечнозелени острова с обща площ от 2346 кв. км рошат повърхността на океана на 1500 км от португалския бряг и на 4000 км от границите на Северна Америка. Смело застанали на пътя на пътешественици, мореплаватели и дръзки откриватели. Тук може да се спускате в гърлото на вулкани, да карате велосипед, да правите преходи или просто да се любувате на красотата на океана, докато вечеряте в някое от крайбрежните ресторантчета в Ангра ду Ероижму.

 

Снимки: depositphotos

Търсете на пазара списание travel&extreme Explorer, февруари 2019 г.

 

This entry was posted in Най - новия брой. Bookmark the permalink.

Leave a Reply