Боян Петров – Невъзможното възможно

Текст: Елеонора Гаджева
Снимки: личен архив

.

Започвам този текст, без да слагам граници; реших го след срещата ми с Боян Петров. В поставянето на граници има нещо много ограбващо, точката ни отнема правото да откриваме себе си, да се изненадваме, да се предизвикваме и да отключваме неподозирани умения. Границите ни карат да живеем живот с ограничения, да се спъваме в предела и всеки път да се страхуваме да преминем.

.

.

Боян Петров е от хората, пред които няма граници, и не защото не са реалисти – тъкмо обратното. За тях границата е началото на нещо ново, на следващо стъпало, на следващ, по-висок връх. Те не мерят височините в метри или километри, а в дните физическа подготовка, часовете, прекарани в „разузнаване“ на целта, и времето, посветено на анализ на грешките и пропуските, защото, както казва Боян: „колкото по-добре познаваш противника, толкова по-лесно ще го победиш“.
Така започва историята ми за Боян Петров – зоолог, алпинист, изследовател, човек, предизвикващ себе си, търсещ предела напред и нагоре. История, която събужда заспалите ни амбиции в опит да живеем без ограничения.

ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА СПИСАНИЕ TRAVEL & EXTREME EXPLORER

This entry was posted in Profile Explorer, Най - новия брой. Bookmark the permalink.

Leave a Reply