Интервю с БЕЪР ГРИЛС

ДА ОТКРИЕШ БЕЪР ГРИЛС НЕ Е ЛЕСНА ЗАДАЧА. СЛЕД ДЕСЕТКИ ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ И РАЗМЯНА НА МЕЙЛИ С ЕКИПА МУ УСПЯВАМЕ ДА СЕ СВЪРЖЕМ С НЕГО, ЗА ДА ГО ПОПИТАМЕ ТОВА, КОЕТО ВЪЛНУВА НАС И ВАС – ЧИТАТЕЛИТЕ НА THE EXPLORER. ПРЕДЛАГАМЕ ВИ ДА НАДНИКНЕМ ЗАЕДНО ЗАД МЕДИЙНИЯ ОБРАЗ И ДА ВИДИМ КОЙ Е БЕЪР ГРИЛС – КАКВО ОБИЧА ДА ПРАВИ, КОГАТО НЕ „ОЦЕЛЯВА”, ДАЛИ СЕ СТРАХУВА ОТ НЕЩО ВЪОБЩЕ И ДАЛИ НЕ БИ НАПИСАЛ ГОТВАРСКА КНИГА С РЕЦЕПТИ. ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ЕДИН НЕПРИНУДЕН РАЗГОВОРС ЕДУАРД МАЙКЪЛ „БЕЪР” ГРИЛС.

 

ТЕКСТ: THE EXPLORER

СНИМКИ: DISCOVERY CHANNEL

 

 

EXP.: Здравей Беър, сестра ти те е нарекла така, когато си бил малък. Дали е знаела какво ще последва и че един ден ще си известен в цял свят точно с този прякор?

 

Б. Г.: Едва ли. В интерес на истината дори мразех това Беър като дете. Постоянно се чудех защо не мога да имам нормално име като другите деца. Но ако трябва да съм честен, можеше да е много по-лошо (смее се).

 

EXP.: Може би се досещаш, че няма как да не те попитаме за страха. Според нас той е водещ за доста хора. От какво сес трахуваш, след като вече си ял почти всичко и си попадал в почти всяка възможна ситуация?

 

Б. Г.: Аз не съм безстрашен. Бих искалда бъда, но не съм. Страхувам се от доста неща и всеки ден, докато снимаме, се случва по нещо, от което изтръпвам. Нашият екип се сблъсква с опасни крокодили, смъртоносни змии, парашути и какво ли още не. Грешно е да се смята, че се справяме, понеже сме имали опит в подобни ситуации и преди. Просто сме големи късметлии и най-вече аз самият. Мисля, че много от нашите страхове са продиктувани от неща, с които никога не сме се сблъсквали, от идеята за непознатото и неизвестното. Може би хората се страхуват най-вече от незнанието каквосе крие зад ъгъла.

 

XP.: Добре, посъветвай ни тогава какво трябва да направим, когато сме наистина уплашени?

 

Б. Г.: Мисля, че първо трябва да си признаете, че ви е страх. Да осъзнаете емоциите, които ви завладяват. След което да използвате тези емоции, за да добиете смелост и да направите правилното нещо.Така се справям аз със страха. Много пъти съм изпитвал ужас…

 

 

 

… ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА СПИСАНИЕ THE EXPLORER.

This entry was posted in Interview. Bookmark the permalink.

Leave a Reply