Велосъстезание около света предстои през 2014 г.

Едно неповторимо по своя обхват състезание на две колела се задава през 2014 г.

През март следващата година ще се проведе второто издание на World Cycle Race, организирано от The Adventurists. Това е съвсем нов, но наистина амбициозен проект.

 

Какво представлява The World Cycle Race?


Най-общо казано това е велосъстезание, но значително по-трудно и дълго в сравнение с останалите, защото представлява обиколка на земното кълбо.

 

Какви са правилата?


Участниците през 2014 г. ще трябва да изберат един от трите главни пункта, позиционирани съответно в градовете Лондон, Оукланд и Сингапур. Началната дата на събитието е 22 март – Пролетното равноденствие – когато денят и нощта са приблизително равни по-дължина. Разбира се, този ден не е подбран случайно. Тъй като всеки участник има право да избере от кой град да стартира и за да се стимулират повече участници от цялата планета да се включат, това е единственият начин условията за всички да бъдат максимално уеднаквени. Веднъж след като състезанието започне, всеки участник трябва да избере своя собствен маршрут, да премине задължително през другите два града и да се завърне на собствената си стартова позиция. Този, който успее да го направи първи, ще спечели The World Cycle Race 2014.

Едно от най-важните условия обаче е всеки състезател да извърти минимум 18000 мили, които се равняват на почти 30000 км.

 

Какви са категориите в състезанието?


Те са три и всеки участник може да избере в коя да се състезава, като накрая победители ще бъдат излъчени във всяка една по отделно.

Соло – 30000 км, сам, около света. Това може да е мечта за някои пътешественици, но на избралите тази категория ще им предстои наистина трудна задача.

С подкрепа – един велосипедист с помощен екип; в тази категория вероятно ще са устремите към поставяне на нов рекорд.

По двойки – „Аз и ти срещу света“ – двама велосипедисти без помощен екип, споделящи това неповторимо приключение само помежду си.

 

Какво се е случило до момента?


На 18 февруари 2012 г. започна първото издание на The World Cycle Race. В него взеха участие 9 състезатели, които стартираха от Гринуич парк в Лондон. Победител стана Майк Хол, който обиколи Земята и се завърна на стартовата си позиция в Лондон 107 дни по-късно, на 4 юни 2012 г. Второто място беше спечелено от Ричард Дънет, който измина 18000 мили (почти 29000 км) и завърши състезанието на 7 юни. Ирландецът Саймън Хътчинсън е третият и последен финиширал участник, завърнал се в Лондон на 27 юни.

 

Как да участвам?


На този сайт можете да изпратите своята молба за участие, след което да очаквате отговор.

 

 

 

Текст: Цветелина Коилова
Снимка: worldcyclerace.com
This entry was posted in Active Explorer, Global Explorer. Bookmark the permalink.

3 Responses to Велосъстезание около света предстои през 2014 г.

  1. Pingback: ralph lauren

  2. Pingback: air max bw

  3. Pingback: maillot foot russie

Leave a Reply