Таблет, пригоден специално за пътешествия

Earl е устройство, което очакваме да излезе на пазара това лято. Той е разработка на компанията Sqigle INC и представлява таблет, създаден специално за нуждите на всеки пътешественик. Снабден с операционна система Android 4.1, оборудван с най-новите GPS данни и карти, сензори за отчитане на времето, както и възможност за радиовръзка, Earl е подходящ там, където други таблети и смартфони биха били безполезни.

 

 

Той е устойчив на вода, прах, удари, кал и издържа на температури между 0 до 50 градуса по Целзий, както и на височина до 13 000 метра. Earl е с вграден достъп до Wi-Fi мрежи. Работи с електронно мастило, което макар да няма висока степен на цветност, му позволява да пести голямо количество енергия, което винаги е предимство, когато сме на път и се намираме далеч от цивилизацията. Приблизителният живот на батерията на Earl е около 20 ч. Ако обаче тези 20 часа не са ви достатъчни, винаги можете да използвате вградената му соларна батерия.

 

 

Какви са  функциите на Earl?


Explore – достъп до информация във всеки момент за точното ви местонахождение, посока и височина, на която се намирате. Ако свържете устройството със сайта everytrail.com, ще имате достъп до над 300 000 маршрута. А ако го свържете с ANT+ или Bluetooth 4.0, ще можете да отчитате скоростта си, броя крачки и сърдечния си ритъм. Системата Android Beam™, от друга страна, ви позволява да споделяте снимки и информация с приятелите си мигновено.

 

 

Alert – чрез вътрешните си сензори Earl може във всеки един момент да ви даде информация за капризите на майката природа и нейните променящи се условия дори в най-отдалечените места. Имате постоянен достъп до нивото на температура, влажност и атмосферно налягане, а скоростта и посоката на вятъра се измерват чрез вградени микрокомпас  и анемометър[1].

 

 

Relay – Earl може да бъде използван като радиостанция  и да ви осигури мигновена връзка с цивилизацията, без значение къде се намирате. В радиус от 30 км този таблет безпроблемно предава по аналогови и дигитални радиочестоти. Можете да се подсигурите и чрез възможността да изпращате текстови или гласови съобщения чрез вграденото Уоки-Токи, както и информация за времето, местоположението или маршрута си, сигнал за помощ, за пожар и др.

 

 

Listen – чрез вграден AM/FM/SW/LW радиотунер Earl ви позволява да чувате какво се случва по света без значение къде сте, както и да се уведомявате за предстоящи климатични промени.

 

 

Guides – Earl работи с хиляди вградени от Android приложения, включително и електронен четец, който има възможност да чете формати като EPUB, MOBI и PDF. По този начин имате достъп до любимите си четива, докато сте на път. Предстои разработването и на нова гама приложения, както и на интерактивни пътеводители, които ще бъдат създадени специално за Earl.

 

 

Текст: Цветелина Коилова
Снимки: meetearl.com

[1] анемометър – уред за измерване силата на вятъра

 

This entry was posted in Future Explorer. Bookmark the permalink.

2 Responses to Таблет, пригоден специално за пътешествия

  1. Pingback: nike tn pas cher

  2. Pingback: maillot de football pas cher

Leave a Reply