The Go Trek

Дейв Корнуейт (Dave Corthnwaite) се отправи на осмата от плануваните 25 отделни експедиции на проекта Експедиция 1000. Всяка от тях трябва да е с дължина минимум 1000 мили (1609 км) и да бъде премината с различно немоторно транспортно средство.

 

На 1-ви май 2013 г. Дейв стартира своя най-нов проект от серията Експедиция 1000, като настоящият се нарича The Go Trek.

 

Този път британецът планира да покрие 3000 мили (4827 км) в територия на Западна Европа, карайки вид елипсовиден велосипед – Elliptigo. В рамките на 9 седмици Дейв възнамерява да премине през 6 различни европейски страни, сред които Холандия, Германия, Швейцария и Франция. По време на пътуването си той ще бъде придружен от Скуош Фалконър (Squash Falconer), негова приятелка пътешественик, в чиято приключенска биография е вписано и изкачване на вр. Еверест.

 

 

 

Целта на Дейв ще е да сподели с максимално голям брой хора радостта от приключенията и от заниманията на открито, както и да  ни вдъхнови да се грижим по-добре за нашата планета. Чрез пътуването си Дейв се надява и да успее да събере средства за благотворителната организация CoppaFeel.

 

 

 

Текст: Цветелина Коилова
Снимки: Архив The Go Trek
This entry was posted in Global Explorer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply