Обиколка около Килиманджаро, бягайки

Ултрабегачът от Танзания Саймън Мту (на англ. ез. Simon Mtuy) е измислил добър начин, за да насочи общественото внимание към своята страна и по-специално към възможностите, които Танзания би могла да предложи на ултрабегачите от цял свят.

 

През 2012 г. Саймън организира първата до момента 8-дневна обиколка около планината Килиманджаро, в която вземат участие само достатъчно издръжливи атлети, които да успеят да пробягат всичките 256 км около планината. В тази група от 10 души, включително и Саймън, влизат петима танзанийци и петима чуждестранни бегачи, сред които и легендарната Криси Мьоел.

 

Отборът от бегачи на Саймън преминава през тежки терени, като всеки индивидуално трябва да се справя с жегата и другите трудности по пътя. По време на обиколката около най-високата планина в Африка бегачите преминават през долини, високи върхове и открити поляни, като същевременно се срещат и с местни танзанийци, с които осъществяват пряк контакт.

 

Клип във vimeo, озаглавен Mountain of Greatness / Величествената планина, проследява в 2-минутен трейлър тази обиколка около Килиманджаро – от първия до последния пробяган километър.

 

Целият филм ще бъде представен за първи път на филмовия фестивал Trails In Motion в Африка, през март.

 

„Танзания е идеална за бягане в диви места, както и за изследване на нови територии, където човек не е бил преди,“ споделя Саймън, който в момента набира кандидати за следващата обиколка на Килиманджаро, предвидена за 19-29 октомври, 2013 г., с цена за участие на един човек от 2125 щатски долара.

 

 

Текст: Цветелина Коилова
This entry was posted in Active Explorer, News Explorer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply