Трети международен фестивал за подводни филми

На 23-ти февруари, събота, в Euro Cinema (бул. Стамболийски 17) ще бъде открито третото издание на Международния фестивал за подводни филми в София (International Underwater Films Festival – IUFF). В него ще имат възможност да се срещнат любители и професионалисти в областта на подводната дейност – водолази, подводни фотографи, оператори, продуценти, океанографи и морски изследователи.

 

Фестивалът се организира от Сдружение „Екологичен фестивал София”, като целта им е популяризирането на подводния български туризъм, представянето на подводни филми, посветени на екологията и опазването на околната среда и водите и създаването на конкурсна среда. Ще бъдат представени продукции на отделните филмови компании, както и на независимите продуценти.

 

Фестивалът се провежда с подкрепата на EUIFA (European Underwater Images Films Association), а каузата е обвързана с опазването на подводния свят и културното наследство на всички водни басейни в страната.

 

За двата дни на феста (23 – 24.02.2013 г.) ще бъдат представени 29 подводни продукции на чужди и български автори, събрани в десетки вълнуващи минути от „света на мълчанието”. Част от филмите имат отличия от престижни форуми, а гостите и участниците на IUFF ще имат уникалната възможност да се запознаят с най-известните постижения в световната продукция.

 

По време на събитието всички присъстващи ще могат да се „потопят” в дълбините и чрез уникалните подводни снимки на българския фотограф Владимир Живков.

 

Още за фестивала очаквай скоро тук или посетите официалния сайт на IUFF.

Информацията е предоставена от организаторите на събитието.
This entry was posted in Active Explorer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply