Сизър Милан “Говорещият с кучета”.

СИЗЪР МИЛАН Е НАЙ-ПРОЧУТИЯТ ЕКСПЕРТ ПО ОБУЧЕНИЕ НА КУЧЕТА И НАЙ-ДОБЪР АВТОР НА NEW YORK TIMES. ПРИТЕЖАВА НЕОБИЧАЙНИЯ ТАЛАНТ ДА ОБЩУВА С ПРОБЛЕМНИТЕ КУЧЕТА, БИЛО ТО АГРЕСИВНИ ПИТБУЛИ, СРАМЕЖЛИВИ ДАЛМАТИНЦИ ИЛИ ПАКОСТЛИВИ ЧИХУАХА. ОТ МАЯМИ ДО НЮ ЙОРК И ЛОС АНДЖЕЛИС, СИЗЪР МИЛАН ПЪТУВА ПРЕЗ ЩАТИТЕ И ЛЕКУВА КУЧЕТА, ОБУЧАВА СОБСТВЕНИЦИ И СПОДЕЛЯ СВОЯТА ФОРМУЛА ЗА ЩАСТЛИВИ КУЧЕТА: “ТРЕНИРАЙ, ДИСЦИПЛИНИРАЙ И ОБИЧАЙ”

Интервю: Мариана Дикова

Снимки: National Geographic

Специално за списание The Explorer Сизър Милан отдели повече от 40 минути за интервю. Най-известният човек, говорещ с кучета, започва ново предаване Leader of the pack. За миналото, настоящето и бъдещето в едно ексклузивно интервю за читателите на сп. The Explorer .

The Explorer: Здравейте. Как сте? В момента ви намираме в Мадрид. Какъв е поводът да сте там?

Сизър Милан: Снимаме новото ми предаване Leader of the pack. Приключих със снимките на „Говорещият с кучета”. Девет години, стотици епизоди и стотици кучета. Приемам това ново предаване като следващото предизвикателство в моя живот. Снимките ще продължат три месеца и половина, а ние сме в Мадрид вече от два месеца.

The Explorer: Вие сте роден в Кулиакан, Мексико, и сте прекарали голяма част от детството си в ранчото на дядо си. Там сте се сприятелили с много кучета… Дядо ви ли ви научи как да общувате с тях?

Сизър Милан: Дядо ми ме научи на толкова много, а тъжното е, че никога няма да разбере колко полезни бяха неговите уроци за мен. В ранчото водехме прост начин на живот, нямахме електричество. Помагах на дядо ми в грижата за различни животни и така постепенно се зароди интересът ми към кучета.

The Explorer: А кое е най-важното нещо, което научихте от него и помните до днес?

Сизър Милан: Никога да не работя срещу майката природа. Придържам се към това правило и до днес както в работата, така и в ежедневието си.

The Explorer: Разкажете ни малко повече за това какво представлява вашата методика за обучение на кучета?

Сизър Милан: На първо място, аз не обучавам кучетата. Работя с кучета, които вече са били обучавани и които имат агресивно поведение или други проблеми. Аз обучавам техните собственици. Обяснявам им как да се грижат за основните нужди на кучетата, уча ги, че кучетата са стадни животни, и им показвам как да поемат ролята на лидер на глутницата.

The Explorer: Ваши клиенти са Уил Смит и Джейда Пинкет Смит, Вин Дизел, Никълъс Кейдж, Скарлет Йохансон, Хилари Дъф и Ридли Скот… За какво най-често ви търсят те?

… ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА СПИСАНИЕ THE EXPLORER.

This entry was posted in Interview. Bookmark the permalink.

Leave a Reply