Топ 5 на най-красивите зимни дестинации

Национален парк Банф, Канада

 

Зимата е сезонът, в който повечето от нас имат непреодолимо желание да се сгушат под топлото одеяло с чаша ароматен чай и интересна книга и да потънат в няколкомесечна бяла меланхолия. За радост на всички неизлечимо болни пътешественици има места, в които зимата е приказно красива. Препоръчваме ви градове и природни паркове, където зимата е като снежна приказка, която ще запомните завинаги.

 

Чикаго, САЩ

 

Чикаго, или по-известен като Ветровития град, предлага разнообразни преживявания за почитателите на зимните пътешествия. Въпреки че през зимните месеци спокойно може да се нарече Снежният град. Ако изберете да посетите Чикаго през януари или февруари, ще усетите върху кожата си мразовития и окъпан в светлини град. През този период на годината температурите могат да паднат толкова ниско, че езерото Мичиган замръзва, гледка, която може да видите само тогава.

 

Национален парк „Банф, Канада

 

Независимо дали сте почитатели на зимните спортове, планинските преходи, или голфа, тази дестинация ще ви предложи всичко накуп. Звездната атракция на Националния парк „Банф“ несъмнено е планинското езеро Морейн. Разположено на около 15 километра от езерото Луиз, кристалночистите му води отразяват като върху огледало заснежената долина с десетте върха. Неслучайно през 70-те години на миналия век канадците го поставят на банкнотата от 20 долара.

 

Халщат, Австрия

 

Важна туристическа дестинация, Халщат се смята за едно от най-старите все още обитавани селища в Европа и е част от списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Известен и като „перлата на Австрия“, Халщат е впечатляваща зимна дестинация заради красивото езеро и снежните върхове на заобикалящите го планини. Освен че може да стигнете от единия до другия му край за по-малко от половин час пеша, мястото е известно и с най-старите солни мини с изумителни галерии и ледените пещери.

 

Островният замък в Тракай, Литва

Приказният замък се намира в близост до град Тракай на най-големия от трите острова в езерото Галве. Строежът му започва в началото на XIV век при управлението на княз Кейстутис, а основната работа по него е завършена близо 30 години по-късно по време на управлението на княз Витаутас, син на княз Кейстутис. Замъкът е отворен за посетители целогодишно, но е изключително привлекателен през зимата, когато до него може да се достигне по заледеното езеро.

 

Jigokudani Monkey Park, Япония

 

Срещата със снежните диви макаци от парка „Джигокудани“ ще е сред най-запомнящите се, не само през зимата. Гледката на местните макаци с кървавочервени лица, къпещи се спокойно в горещите извори, е неповторима. Паркът е разположен по долината на река Йокоиу, а заради многото стръмни скали, фонтани с гореща вода и мистичната пара, обвиваща назъбените скали, местните започват да наричат мястото „Дяволската долина“. Надморската височина е 850 метра, зимните температури падат под 10 градуса, а снегът натрупва над 1 метър.

This entry was posted in City Explorer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply