Самолети без прозорци предлагат на пасажерите невероятна панорамна гледка

Международна агенция за дизайн разработва нова интригуваща концепция в авиацията, отличена с престижна награда – реактивен самолет без прозорци.

 

 

Идеята на „Техникон Дизайн” е не да пречи на пътниците да се наслаждават на гледката, докато пътуват във въздуха, а точно обратното – да увеличи удоволствието им от полета. Това ще бъде постигнато чрез заснемане на външната обстановка и прожектирането ѝ върху вътрешната повърхност на пътническата каюта. Забравете за ограничението на малкото прозорче – пред вас вече ще могат да се открият панорамни гледки от цял свят. Разбира се, на екрана освен небето ще има възможност да се прожектират и филми.

 

Тази идея може и да звучи помпозно, но премахването на прозорците ще допринесе за редуциране на цялостното тегло на самолета и ще опрости конструкцията му. Така ще се осигури и по-голяма свобода при изработването на дизайна за интериора на каютата.

 

Управителят на „Техникон Дизайн” Гарет Дейвис споделя: „Целта на проекта ни е проста: да постави предизвикателство пред съвременните идеи и да предложи нещо ново, което е напълно осъществимо. Стремим се да е достоверен и актуален и да провокира дискусия”.

 

 

Текст: Ивелина Минчева

Източник: http://www.iflscience.com/technology/windowless-planes-offer-passengers-spectacular-panoramic-views

This entry was posted in Green Explorer, News Explorer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply