Космос

ЕДНО ЕПИЧНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ ПРЕЗ ВРЕМЕТО, ПРОСТРАНСТВОТО И ЖИВОТА

 

Текст и Снимки: FOX CHANNEL

 

 

„Космосът е всичко, което е било и което ще бъде”. Така започва личното пътешествие на един мъж, застанал на ръба на морските скали. Днес тази история все още не е завършена, а точно обратното, е в самото си начало. Повече от 30 години след дебюта на поредицата„Космос”, разказваща за зашеметяващите, емблематични открития за Вселената на Карл Сейгън, представени от научна перспектива, отново се отправяме на пътешествие към звездите. Първоначалните творчески сътрудници на Сейгън, сценаристът Ан Друян и астрономът Стивън Сотър, обединяват усилията си със Сет Макфарлан, за да създадат поредицата от 13 епизода като продължение на оригиналните серии от 80-те.

 

Сериалът, който стартира през март 2014 г., ще вдъхне живот на неразказани истории от героичното ни пътешествие към познанието и ще пренесе зрителите в нови светове из Вселената, за да видят космоса в цялото му величие. „Космос”използва нови похвати в научния разказ, за да разкрие необятността на Вселената, като ще си послужи и с популярни елементи от легендарния оригинален сериал, включително и космическия календар и кораба на въображението. Най-сложните научни концепции ще бъдат представени с невероятна яснота. Филмът обединява скептицизма с порива за трупане на нови познания и преплита точната наука с визуални, емоционални и духовни елементи в едно неповторимо изживяване.

 

Оригиналната поредица „Космос” на Карл Сейгън е излъчена за първи път през 1980 г., когато интернет още несъществува. Въпреки всичко телевизионните серии събират над 750 милиона зрители по целия свят – огромно постижение за един учен, поел много удари заради смелостта си да разсъждава. Дори сега след толкова години поредицата е уникална, а прозренията й се оказват пророчески.

 

Продължението е продуцирано от съпругата на покойния Сейгън – Ан Друян. Освен писател, сценарист и телевизионен продуцент тя е и творчески директор на легендарния проект на НАСА за изпращане на междузвездни послания с космическите апарати Вояджър, които целят да бъде осъществен контакт с…

 

… ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА СПИСАНИЕ THE EXPLORER.

This entry was posted in Най - новия брой. Bookmark the permalink.

Leave a Reply