Експедиция 1000: Проект №9 стартира

Няколко дни вече изминаха, откакто британският пътешественик Дейв Корнуейт се отправи на деветото си приключение от проекта Експедиция 1000.

 

Експедиция 1000 е мащабно начинание, в рамките на което Дейв си е поставил за цел да осъществи 25 различни експедиции, като по време на всяко от тях трябва да изминава минимум по 1000 мили (1600 км) и да се придвижва по различен начин, но без моторни средства. До момента Дейв е осъществил осем от предвидените 25 пътувания, като е изминавал 1000 мили със скейтборд в Австралия, преплувал е 1000 мили по течението на река Мисури, въртял е педалите на велосипед 1000 мили от Ванкувър до Лас Вегас. Но това са само три от постиженията му.

 

Деветото подред приключение стартира преди броени дни, на 4 април, и е с дестинация пустинята Атакама. Дейв, придружаван от своите приятели Нед Ауфенхаст и Джими Фулбрук, към момента пътува през едно от най-сухите места на планетата, използвайки т.нар. whike, превозно средство, което се задвижва чрез въртене на педали подобно на велосипед, но и чрез силата на вятъра, когато е попътен.

 

За начална точка на своето девето приключение Дейв избра град Сантяго де Чиле, столицата на Чили, откъдето той и двамата му приятели поеха на север към пустинята Атакама. Целта, разбира се, е да изминат минимум 1000 мили (1600 км), за да бъде приключение №9 от Експедиция 1000 наречено успешно.

 

Какво представлява whike-а и няколко всъпителни думи от Дейв можете да видите в това видео.

 

————————-

Още по темата:

Приключение №9 от серията Експедиция 1000

 

 

 

Текст:Цветелина Коилова
Източник: davecornthwaite.com
This entry was posted in Active Explorer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply