Нов рекорд за най-много бънджи скокове

Бънджи скокът е от онези преживявания, които се помнят цял живот. И обикновено човек го прави веднъж, два пъти, три пъти, но не и 151 пъти в рамките на един ден.
Колин Филипс обаче очевидно е на друго мнение. Фитнес треньорът и професионален ръгби играч от Англия официално постави рекорд и влезе в книгата на „Гинес” за най-много последователни бънджи скокове.

 

Колин подобри предишния рекорд от 105 скока в рамките на 24 часа, като завиши цифрата с цели 46 допълнителни хвърляния за двойно по-малко време. Скоковете бяха осъществени в Дубай от 100-метров кран в рамките на три сесии, като Колин Филипс първоначално е възнамерявал да скочи 200 пъти, но поради умора спира след 151-ия скок.

 

„Честно казано, чувствам се малко пребит – коментира Филипс пред вестник The National. – Всеки скок се различаваше от предишния, някои бяха много добри, а други не чак толкова.”

 

Междувременно от „Гинес” ни припомнят още два интересни рекорда по темата. На 5 май 2002 г. британецът Къртис Ривърс осъществява най-високия бънджи скок – от 4632 м. Той скача от летящ балон, кръжащ над град Пуертоляно в Испания. На 16 септември 2011 г. Майк Хард, родом от Нова Зеландия, пък поставя рекорд за най-много скокове в рамките на 1 час с 9.5-метров бънджи корд. Той скача общо 80 пъти.

 

 

 

Текст: Цветелина Коилова
Източник: thenational.ae
This entry was posted in Frontbox. Bookmark the permalink.

Leave a Reply