Нов рекорд за пробягани километри… но на пътека

Докато повечето хора отиват във фитнесзалите, за да тренират поне на няколко уреда или да натоварят определена мускулна група, то Крис Солърз напусна своя фитнес в Ню Джърси с новопоставен световен рекорд.

 

Трийсет и пет годишният американец се качил на бягащата пътека в 7,00 ч. сутринта на 18-и януари и 12 часа по-късно слязъл оттам с надпис на таблото, който показвал 124,03 км. Така Крис подобри предишния рекорд от 123,4 км с почти километър.

 

Съвсем наскоро от Гинес официално потвърдиха рекорда на Крис за валиден.

 

За да се подготви за подобно начинание, Солърз тичал средно по 240 километра всяка седмица в продължение на два месеца. По време на „състезанието” с пътеката се хранел с банани, хумус, пълнозърнести блокчета  и пиел спортни напитки, като поел над 5000 калории общо.

 

„Това беше физически най-изтощителният рекорд, който съм поставял – коментира Солърз пред CNBC. – Знаех, че мога да поставя подобен рекорд, просто трябваше да съм в най-добрата си възможна форма.”

 

Другите рекорди на Крис включват най-бързото достигане до всичките 468 спирки на  нюйоркското метро за по-малко от 23 часа, както и постижението, че е пил по нещо в 250 различни нюйоркски бара в рамките на един ден.

 

 

 

Текст: Цветелина Коилова
Източник:  outsideonline.com
This entry was posted in Frontbox. Bookmark the permalink.

Leave a Reply