БЕЪР ГРИЛС

 

ЕДВА ЛИ ИМА ЧОВЕК НА ЗЕМЯТА, КОЙТО ДА Е ОЦЕЛЯВАЛ В ПО-РАЗНООБРАЗНИ, ТРУДНИ И ОПАСНИ МЕСТА ОТ ТЕЗИ, НА КОИТО Е БИЛ БЕЪР ГРИЛС. ИЗВЕСТЕН НАЙ-ВЕЧЕ С ПРЕДАВАНЕТО СИ „ОЦЕЛЯВАНЕ НА ПРЕДЕЛА”, ДНЕС ГРИЛС Е СРЕД НАЙ-ПОЗНАВАНИТЕ И ОБИЧАНИ ПРИКЛЮЧЕНЦИ И ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ В СВЕТА.

 

ТЕКСТ: THE EXPLORER

СНИМКИ: DISCOVERY CHANNEL

 

 

През 2006 г. по DiscoveryChannel стартира едно ново предаване, чийто успех първоначално е подложен на съмнение. Ще има ли интерес към „Оцеляване напредела”? Ще се справи ли водещият с предизвикателствата? Ще бъдат ли заснети на практика повече от шест епизода? Днес можем да дадем категоричен отговор – „Да!”, при това не само няколко епизода, а цели 66 едночасови серии, излъчени в седем сезона. Успехът е категоричен, а предаването към днешна дата достига милиард и половина зрители в над 180 страни.

 

Телевизионните изяви обаче са малка част от изпълнения с адреналин живот на Беър Грилс, в който приключенията винаги заемат централно място.

 

Истинското му име е Едуард Майкъл Грилс, но сестра му Лара му дава прякора Беър (от англ. bear – мечок) още като съвсем малък. В училище обаче заради постоянната си енергия и склонността си към катерене по различни сгради и дървета получава друго прозвище – Маймуната. Днес той е известен за милиони хора в цял свят като Беър Грилс, или Оцеляващия на предела.

 

Беър израства в Англия, на малкия остров Уайт, където от най-ранна възраст се научава да плува и предприема първите си мини експедиции заедно с баща си Майкъл Грилс. Без значение дали ще се катерят през зимата по скалите, ще карат лодка, или ще се въргалят в калта, Беър е научил нещо много важно от него: „Винаги бъди готов с резервен план” – начин на мислене, от който се ръководи в следващите етапи от живота си. Когато е едва на осем години, у него се заражда и една от големите му мечти – някой ден да изкачи…

 

 

… ЦЕЛИЯ МАТЕРИАЛ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА СПИСАНИЕ THE EXPLORER.

This entry was posted in Navigator. Bookmark the permalink.

Leave a Reply