The Go Trek – полууспешният финал

На 1-ви май 2013 г. Дейв Корнуейт стартира своя най-нов проект от серията Експедиция 1000 The Go Trek.

 

Целта на Дейв беше да премине 3000 мили (4827 км) през територията на шест различни страни от Западна Европа. В рамките на девет седмици той, придружен от своя приятелка на име Скуош Фалконър, трябваше да измине плануваното разстояние, карайки вид елипсовиден велосипед – Elliptigo.

 

Само единият от двама обаче успя да завърши начинанието успешно. След 68 дни Скуош Фалконър достигна крайната точка на пътуването – Париж – поставяйки рекорд за най-дълго изминато разстояние на велосипед Elliptigo.

 

 

След седем седмици на път и 3100 км зад гърба си Дейв Корнуейт е принуден да се откаже от своето пътуване. След случайно подхлъзване в Цюрих Дейв получава лека травма на гърба, но продължава начинанието си въпреки това. Изминава още 800 км, но болката се засилва и за да предотврати по-нататъшни усложнения, взема решение да се оттегли. Заминава за Лондон, където да се възстанови и да си почине.

 

Така от Ница (Югоизточна Франция) до Париж Скуош пътува сама, но целеустремена. Малко след като с Дейв се разделят, тя изминава най-дългото дневно разстояние за цялото пътуване – 218 км.

 

 

Въпреки че Дейв не достигна до Париж заедно със Скуош, The Go Trek като част от проекта Експедия 1000 , може да се нарече успешен, защото Дейв покри минималните 1000 мили (1609 км), които винаги поставя като цел преди себе си.

 

По време на цялото начинание Дейв и Скуош успяват да съберат 3000 паунда за благотворителност към организацията за борба с рака на гърдата CoppaFeel.

 

 

Текст: Цветелина Коилова
Снимки: Архив The Go Trek
This entry was posted in Active Explorer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply